Onze mensen

Onze organisatie bestaat uit een team van enthousiaste mensen die dagelijks bezig zijn met het acquireren, beheren, verkopen van woningen en het managen van alle fondsen.

De directie van VSN bestaat uit Dick van Seventer, Reinout Overbeek, Edwin Verkaik en Chantal de Bree.

Dick van Seventer

Dick van Seventer (1955), directeur en mede-eigenaar, heeft in november 1998 VSN opgericht. Vanaf de start van de onderneming heeft hij meer dan 40 woningmaatschappen opgericht.

Vóór de oprichting van VSN werkte hij van 1986 tot 1998 bij Staal Bankiers N.V. in Den Haag. Hij had hier de leiding over de vastgoedactiviteiten en de bemiddeling bij institutionele vastgoedtransacties (een jaarlijks volume van € 50 tot € 100 miljoen). In 1989 startte hij met de opbouw van woningmaatschappen voor particulieren. Hij heeft binnen Staal Bankiers N.V. 22 maatschappen gestructureerd wat leidde tot een marktleiderspositie. Sinds 1990 was hij onderdirecteur Staal Bankiers N.V. en vanuit die hoedanigheid adjunct-directeur bij de moedermaatschappij Achmea Holding.

Van 1983 tot 1986 hield hij zich als acquisiteur bij de Stichting Akzo-Pensioenfonds bezig met de beoordeling en verwerving van vastgoedprojecten voor het pensioenfonds. Dick begon zijn carrière als marketing manager bij de Vereniging Krachtwerktuigen in Amersfoort.

Hij studeerde Voertuigtechniek aan de HTS te Apeldoorn en volgde de CT-opleiding aan de Universiteit Nyenrode. Vervolgens behaalde hij een bachelor degree in Business Administration aan de University of Puget Sound, Tacoma Washington, USA.

Dick is sinds 1 januari 2017 lid van de Raad van Commissarissen van Ploegmakers Beheer B.V., een familieonderneming met (beleggings)activiteiten in vastgoed in de regio Noord Nederland.

Vanaf 2000 is hij gedurende een periode van 12 jaar verbonden geweest als commissaris bij Patrimonium Woonstichting te Veenendaal.

Reinout Overbeek

Reinout Overbeek (1965), mede-eigenaar, is sinds 1 januari 2012 directielid van VSN. Daarvoor vervulde hij in de periode 1998 – 2011 diverse directiefuncties bij SNS Property Finance en haar rechtsvoorganger Bouwfonds, waaronder ook de Haarlemsche Hypotheekbank. Hij hield zich bezig met de opbouw van de Nederlandse portefeuille van vastgoedfinancieringen.

Van 1994 tot 1998 gaf hij bij Staal Bankiers N.V. leiding aan een team dat zowel bedrijfsovernames als vastgoedbeleggingen financierde. Hij startte zijn loopbaan in 1987 bij ABN AMRO Bank als management trainee en werkte als accountmanager zakelijke dienstverlening en rayondirecteur in de regio Leiden/Noordwijk.

Hij studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en volgde een aantal programma’s aan de Universiteit Nyenrode op het gebied van management en corporate governance.

Edwin Verkaik

Edwin Verkaik (1970), mede-eigenaar, is sinds de start van VSN lid van het managementteam, eerst als controller en vanaf 2008 als adjunct directeur. Hij is actief in het verwerven van woningportefeuilles van professionele beleggers en/of institutionele marktpartijen en bovendien verantwoordelijk voor de financiële discipline.

Hij was van 1996 tot 1999 als asset manager bij Staal Bankiers N.V. verantwoordelijk voor diverse woningfondsen en was betrokken bij acquisitie van woningportefeuilles. Edwin begon zijn carrière in 1992 als assistent-accountant bij accountantskantoor Witteman in Bodegraven.

Hij volgde de opleidingen Middelbaar Bedrijfsadministratie en Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs. In 1998 behaalde hij het Staats Praktijkdiploma Bedrijfsadministratie (SPD), waarna hij de opleiding Post HBO Bedrijfskunde heeft afgerond.

Chantal de Bree

Chantal de Bree (1980), mede-eigenaar, is sinds 2000 werkzaam bij VSN op diverse afdelingen. Zij is door haar lange ervaring in het bedrijf goed inhoudelijk op de hoogte van de business van alle aspecten van het bedrijf en de markt. Per
1 december 2017 is zij benoemd tot adjunct directeur. Zij is actief in het verwerven van woningportefeuilles van professionele beleggers en/of institutionele marktpartijen en verantwoordelijk voor de beheer- en verkoopafdelingen.

Van 2005 tot en met 2010 was zij manager bij Deloitte Real Estate. Als strategie- en organisatieadviseur is zij bij verschillende (inter)nationale vastgoedbedrijven (zowel privaat als publiek) actief geweest.

Zij studeerde Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft de studie Technische Bedrijfskunde aan de HTS in Utrecht afgerond. Daarnaast heeft zij diverse trainingen gevolgd ten aanzien van het begeleiden van (persoonlijke en organisatie) veranderingsprocessen.

Bewaarstichtingen en AIFMD Bewaarder

De bewaarfunctie van de woningfondsen is belegd bij stichtingen. Deze stichtingen treden op als bewaarder van de liquide middelen en het juridische eigendom van het vastgoed.

Het dagelijkse beleid van de bewaarders van de VSN Woningmaatschappen, de RFM Fondsen en de Solid Funds wordt gevoerd door de heer mr. J. Dierkens Schuttevaêr, de heer T. Branbergen en de heer H. Molenaar. Het dagelijkse beleid van de bewaarder van de Staal Woningmaatschappen wordt gevoerd door de heer prof. dr. W.M. Lammerts van Bueren, de heer E.B. Kloos en de heer mr. ing. J.F.A.M. van Kimmenaede.
De bewaarstichtingen zijn gevestigd aan de Hoofdstraat 87, 3971 KE in Driebergen.

Voor de fondsen die onder het AIFMD regime vallen is er naast de bewaring door de bewaarstichtingen sprake van een AIFMD Bewaarder, te weten TCS Depositary B.V. De AIFMD Bewaarder is belast met aanvullende controlerende en toezichthoudende taken ten behoeve van de fondsen en de participanten. Het bestuur van TCS Depositary B.V. bestaat uit mevrouw M.V.M. Hartskeerl en de heer M. Schimmelpenninck (indirect).
TCS Depositary B.V. is gevestigd aan de Woudenbergseweg 13, 3953 ME in Maarsbergen.