Hugo de Jonge overhandigt sleutels aan nieuwe huurders van Rijswijkse huurwoningen

Geplaatst op: 18 april 2023

18 april – Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening overhandigde op maandag 17 april symbolisch de sleutels aan de huurders van honderd nieuwe duurzame woningen in Rijswijk. De woningen zijn onderdeel van het project ‘Wonen in de Cocon’ in de duurzame gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Woonfonds RijswijkBuiten, een samenwerking tussen initiatiefnemer van woningfondsen Vastgoed Syndicering Nederland n.v. (VSN), de gemeente Rijswijk en Dura Vermeer.

Als een symbolische sleuteloverdracht kregen de nieuwe huurders van het project deze dag een levensgrote sleutel uit handen van de minister. Ook wethouders Gijs van Malsen (Volkshuisvesting) en Armand van de Laar (Stadsontwikkeling) van de gemeente Rijswijk zijn aanwezig evenals fondsen-beheerder VSN en ontwikkelende bouwpartner Dura Vermeer.

Voor de gemeente Rijswijk ging op 17 april een lang gekoesterde wens in vervulling. Zij wilde al jarenlang extra huurwoningen voor middeninkomens laten bouwen, maar zag dat woningcorporaties en de markt nauwelijks op hun aanvraag reageerden. VSN en Dura Vermeer toonden zich enthousiast en sloegen samen met de gemeente de handen ineen. In 2021 is het Woonfonds RijswijkBuiten opgericht. Uit dat fonds kwam de financiering voor de 100 duurzame woningen voor middeninkomens ‘Wonen in de Cocon’. Naast 62 appartementen zijn dankzij het project al 38 eengezinswoningen voor middeninkomens beschikbaar gekomen. Al deze 38 huurders laten in Rijswijk een sociale huurwoning van een woningcorporatie achter, een één op één doorstroming op de woningmarkt.  VSN beheert het woonfonds en de woningen, er is sprake van een bancaire financiering, de gemeente Rijswijk heeft er een belang van 25% in. Dura Vermeer participeert ook in het fonds samen met particuliere beleggers. Partijen blijven voor langere tijd betrokken bij het project. Zie hier een interview met betrokken partijen.

‹ Ga naar het overzicht

English

Vastgoed Syndicering Nederland n.v. initiates and manages residential real estate funds on behalf of private investors.

Read more

Deutsch

Vastgoed Syndicering Nederland n.v. gründet und betreut Immobilienfonds für Privatanleger.

Weiterlesen